PROMAJNA

Promajna je smještena u srcu svijeta, na središnjem dijelu hrvatske obale , južno od Splita, na zapadnom dijelu Makarske Rivijere, u podnožju veličanstvenoga Biokova – nalazi se 4 km južno od Baške Vode. Nastala od malog ribarskog naselja uz obalu istočno od Baškog Polja, koje su u 18. stoljeću naselili stanovnici Basta i Podgore izrasta od sredine prošlog stoljeća u turističko mjesto sa moderno opremljenim kućama, vilama i apartmanima. Promajna danas ima 230 stanovnika.

Promajna je savršeno mjesto za miran odmor, posebno pogodno za obitelji sa malom djecom zbog prekrasne plaže oko koje se razvilo naselje. Turistički kapaciteti Promajne iznose oko 1000 postelja u privatnim sobama i apartmanima. U Promajni se nalazi prekrasna bijela šljunčana plaža kao i nekoliko restorana, pizzeria, bistroa i kafića, dućani i pošta, ukratko sve što je potrebno za nezaboravni odmor.

Središtem mjesta dominira zvonik i prostrana crkva Svih Svetih (1999). Početkom XXI stoljeća Promajna dobiva nekoliko priznanja kao jedno od najuređenijih malih turističkih mjesta na Jadranu ("Plavi cvijet").

Dječje selo

Pored Promajne nalazi se nekoć glasovito lječilište "Dječje selo", u koje su dolazila  djeca s respiratornim problemima iz bivše Jugoslavije i inozemstva, no nakon  Domovinskog rata je zapušteno.