Ministar državne imovine i načelnik općine Baška Voda potpisali ugovor o darovanju nekretnina općini Baška Voda

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u zgradi luke u Baškoj Vodi, ministar državne imovine Goran Marić i načelnik Općine Baška Voda Joško Roščić, potpisali su ugovor kojim Ministarstvo državne imovine Baškoj Vodi daruje zemljište i stare zgrade bivšeg kamenoloma u Bastu u svrhu poticanja gospodarskog razvoja i razvoja komunalne infrastrukture Općine Baška Voda.

U uvodnom govoru, načelnik Josko Roščić je izrazio dobrodošlicu ministru državne imovine gosp. Goran Mariću i zahvalio na razumijevanju za potrebe Općine Baška Voda i dodjeli nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske Općini Baška Voda. Istakao je veliki značaj dodjele nekretnina u vlasništvo Općine Baška Voda za razvoj i dobrobit Baške Vode.
Ministar Marić je izjavio da se raduje ovom činu znajući koliko je predmetni slučaj bio složen, a istodobno koliko je Općina Baška Voda željela tu nekretninu u svoje vlasništvo. Nakon što je desetljećima bila ničija, bez čuvara i vlasnika, darovana je općini i njenim ljudima da živi zajedno s njima.

Pored ministra Gorana Marića i općinskog načelnika Joska Roščića, potpisivanju ugovora nazočila je Dragica Vranješ, zastupnica u Hrvatskom Saboru, zamjenik općinskog načelnika i zastupnik u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije Filip Vidulin, predsjednik Općinskog vijeća Baška Voda Ante Lončar i pročelnica Ureda načelnika Ivana Ursić.