Općinsko vijeće Baška Voda na 12. sjednici koja će se održati 23. siječnja 2019. godine odlučuje o visini paušalnog poreza po krevetu za iznajmljivače na području Općine Baška Voda

Dana 23. siječnja 2019. godine u prostorijama zgrade Lučice u Baškoj Vodi održat će se 12. sjednica Općinskog vijeća Baška Voda.

Na dnevnom redu sjednice nalazi se i akutalni prijedlog Odluke o visini paušalnog poreza po krevetu odnosno smještajnoj jedinici u kampu na području Općine Baška Voda.

Odluka se donosi iz razloga što je na 10. sjednici Hrvatskog sabora, održanoj dana 21. studenoga 2018. godine, izglasan novi Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak.
Sukladno članku 30., Zakona, predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave obvezna su za 2019. godinu donijeti odluke iz članka 17. ovoga Zakona kojima će se propisati visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu do 31. siječnja 2019. godine te iste dostaviti Poreznoj upravi najkasnije do 15. veljače 2019. godine.

Donesena odluka se primjenjuju sve do donošenja nove odluke sukladno članku 17. ovoga Zakona.
Ako Općinsko vijeće Baška Voda ne donese odluku u propisanom roku, visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu, određuje se u iznosu od 750,00 kuna.
Jedinice lokalne samouprave imaju mogućnost odrediti paušalni iznos poreza u rasponu od 150,00 do 1.500,00 kuna po krevetu.

Općinski načelnik predlaže Općinskom vijeću Baška Voda ne opterećivati iznajmljivače dodatnim nametima poreza povećavanjem iznosa poreza na području Općine Baška Voda, te predlaže da se utvrdi visina paušalnog poreza po krevetu odnosno po smještajnoj jedinici u kampu u istim iznosima koji su i do sada bili utvrđeni.

 

PDF PDFDnevni red 12. sjednice Općinskog vijeća PDF