U OMLADINSKOM DOMU NAJAVLJENI NATJEČAJI LAG-A ADRION ZA 2018. G.

U organizaciji LAG-a „Adrion“ 12. siječnja 2018. g. u prostorijama Omladinskog doma u Baškoj Vodi održana je radionica o mogućnostima povlačenja sredstava temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a „Adrion“ 2014.-.2020.

Na radionici na kojoj je bilo prisutno preko 50 članova LAG-a „Adrion“ prezentirani su odobreni projekti u 2017 g. čija je ukupna vrijednost čak 17.613.669, 60 kn te aktivnosti Lokalne razvojne strategije koje će se provoditi u 2018. g. od strane predsjednice LAG-a „Adrion“ Dragice Roščić i tajnice – voditeljice Ive Mlinjarić. Predstavljene su mogućnosti financiranja odnosno mjere za koje će LAG raspisivati natječaje i dodjeljivati sredstva na temelju najbolje ocijenjene strategije u RH i osiguranih više od 12 mil. kn. Također, prezentiran je postupak od raspisivanja samog natječaja pa do odabira od strane LAG-a kao i plan raspisivanja istih za 2018. g.

U sklopu radionice podijeljeni su i domaći proizvodi u vidu suhih smokava i meda za sve škole i vrtiće u članstvu LAG-a „Adrion“. Izvor financiranja i promoviranja zdrave prehrane u školama i vrtićima su sredstva osigurana kroz projekt koji je prijavljen na natječaj Splitsko-dalmatinske županije. Radionici je ispred Splitsko-dalmatinske županije s kojom usko surađujemo prisustvovao Anđelko Katavić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu koji je pohvalio rad LAG-a.

Ovim putem podjeljeno je 40 kg suhih smokava i 150 kg meda koje su proizvela mala poljoprivredna gospodarstva u članstvu LAG-a.