Club Adriatic iz Zagreba seli svoje sjedište u Bašku Vodu

Club Adriatic iz Zagreba seli svoje sjedište u Bašku Vodu

Naime, bivša državna turistička tvrtka Club Adriatic nakon akvizicije od strane dioničkog društva za hotelijerstvo i turizam Jadran iz Crikvenice, od nedavno i jedinog vlasnika Club Adriatica, okončanjem predstečajne nagodbe u planu ima uz već započete i nastavak investicija na području Općine Baška Voda. I to konkretno obnavlja desetljećima zapušteno turističko naselje Baško Polje!

Kao preduvjet dobre suradnje Općina Baška Voda se je zalagala da se isplate nepodmirena dugovanja žiteljima Baške Vode, radnicima, turističkoj zajednici, komunalnom društvu i samoj Općini sto je i ostvareno te je društvo otišlo i korak dalje preseljenjem sjedišta Club Adriatic iz Zagreba u Bašku Vodu. 

Uz već postojeći projekt ulaganja u sami hotelski kompleks u iznosu većem od 100 milijuna eura i podizanje kategorizacije na 4 i više zvjezdice u planu su i izgradnja dodatnih sadržaja na području Općine Baška Voda poput trgovačkog centra i vodenog parka, kao i pokazani interes za izgradnju sportskog kompleksa za pripremu za razna sportska natjecanja koje je podržalo Općinsko vijeće.

"Politikom nultnog prireza (općinskog poreza na dohodak) privukli smo investicije kojima se planira otvaranje više od 150 radnih mjesta i u vrijeme krize. Nismo dopustili da priča oko Baškog Polja bude još jedna "predstečajna" priča  već smo potakli i snažno zagovarali ovakav kraj u kojem su namireni svi vjerovnici, radnici, Općina Baška Voda, Turistička zajednica Općine Baška Voda, te ostale općinske firme koje su godinama pružale svoje usluge kao što je odvoz smeća, potraživale naplaćenu boravišnu pristojbu. Put je bio dug, u ovom procesu Općina je radi zaštite lokalnih interesa i njenih žitelja dva puta tužila državu i bila uporna u svojim nastojanjima, trud nam se je isplatio a pokazali smo kako imamo sluha za tvrtke i upravo to je dovelo da i Adriatic Club preseli sjedište u Općinu Baška Voda." Josko Roščić, načelnik Općine Baška Voda.