Svečanost otvaranja novosagrađenog objekta zgrade luke i šetnice u Baškoj Vodi

Općina Baška Voda svečano otvorila zgradu luke i novouređenu šetnicu na istočnom dijelu plaže u Baškoj Vodi Općina Baška Voda svečano otvorila zgradu luke i novouređenu šetnicu na istočnom dijelu plaže u Baškoj Vodi

Na svečanosti održanoj dana 29. travnja 2019. godine Općina Baška Voda je otvorila novosagrađeni i uređeni objekt zgrade luke u Baškoj Vodi s parkiralištem i novouređenu šetnicu sa dodatnim sadržajima na istočnom dijelu plaže u Baškoj Vodi.

Svečanosti su pored brojnih uzvanika, nazočili i osobni izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, osobni izaslanik ministra turizma, saborska zastupnica Dragica Vranješ, predstavnici županijskih tijela, lučke uprave, predstavnici javno pravnih tijela i predstavnici lokalnih samouprava.
Prisutnima se uvodnim riječima kao domaćin obratio općinski načelnik Josko Roščić i upoznao ih sa investicijama Općine Baška Voda koje su, osim financijskim sredstvima iz Proračuna Općine Baška Voda, sufinancirana i sredstvima doniranim iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva turizma.
Općinski načelnik se posebno zahvalio Ministarstvu turizma, Splitsko-dalmatinskoj županiji, g. Domagoju Maroeviću, ravnatelju lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije i g. Stipi Čogelji, pročelniku upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije za uspješnu suradnju i prepoznavanje kvalitete projekata Općine Baška Voda. Riječi zahvale za potporu projektima dao je i saborskoj zastupnici Dragici Vranješ koja je svojim naporima u pripremi projekta šetnice pomogla u sufinanciranju istog od strane Ministarstva turizma.
Istakao je da je projekt zgrade luke sa parkiralištem investicija vrijedna cca 16 milijuna kuna financirana iz Proračuna Općine Baška Voda, a za novouređenu šetnicu utrošeno je ukupno cca 2 milijuna kuna. Ministarstvo turizma sufinanciralo sa izgradnju šetnice sa 750.000 kuna, a Splitsko-dalmatinska županija sa 500 000 kuna, ostatak financijskih sredstava financirano je iz Proračuna Općine Baška Voda.
Načelnik Josko Roščić najavio je izgradnju lukobrana i pristaništa za velike brodice s vanjske strane gata, što je veliki projekt za koji očekuje i daljnju dobru suradnju nadležnog ministarstva i lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.
Naglasio je da je u novouređenom objektu zgrade luke u Baškoj Vodi, privedenoj svrsi za pružanje ugostiteljskih usluga, već zaposleno nekoliko djelatnika s područja općine Baška Voda , te se planira daljnje zapošljavanje i otvaranje radnih mjesta. Naglasio je i važnost novosagrađene šetnice i uređenje plaža zbog povećanja kvalitete turističkog mjesta.
Ravnatelj lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije, g. Domagoj Maroević je također pozdravio sve nazočne i pohvalio trud i napore Općine Baška Voda i njihovog vodstva, te je izrazio svoja očekivanja u daljnju dobru suradnju i ulaganje u planirati gat i pristanište za velike brodice.
Župan Splitsko-dalmatinske županije, g. Blaženko Boban, kao osobni izaslanik predsjednika Republike Hrvatske g. Andreja Plenkovića, nazočio je svečanosti, prenio pozdrave predsjednika Republike Hrvatske i u svom obraćanju pohvalio rad i uspjehe Općine Baška Voda za koju smatra da bi mogla biti primjer poslovanja i za druge jedinice lokalne samouprave.
Pohvalio je vodstvo Općine Baška Voda na čelu sa načelnikom Joskom Roščićem i zamjenikom načelnika Filipom Vidulinom koju su svojim radom i željom za boljitak mjesta uspjeli pokrenuti i privesti svrsi hvale vrijedne objekte za Bašku Vodu.
Nazočnima se kao osobni izaslanik ministra turizma obratio i glavni tajnik Ministarstva turizma, g. Ivo Bašić, koji je također pohvalio ulaganje Općine Baška Voda u cilju napretka i poboljšanja turističke ponude mjesta.
U nastavku svečanosti, prisutne su u zgradi luke pripremljenim gastro delicijama ugostili novozaposleni djelatnici restorana „Puntin“ a prisutni su se zabavili uz zvuke klape Basca iz Baške Vode i Roso benda.